Rijst met paksoi en hoisin

beschrijving

Makkelijk, lekker en snel recept uit het boek ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver. Het is een basisrecept die je het beste nog wel kunt uitbreiden met een eiwit bron. Hier vinden we het erg lekker met een op de huid gebakken stukje zalm of verse makreel die we marineren in wat sesamolie, soja en five spice kruiden, maar wat pittig gekruide tempeh blokjes zijn ook zeker een goede combi.

Print dit recept

Benodigdheden voor 2 personen

  • bosje

    Lente-uitjes

  • 1

    rode peper

  • 1

    grote paksoi

  • 2 el

    hoisinsaus

  • 150gr

    basmati rijst

  • theelepel

    (rode)wijnazijn

Aan de slag

  1. 1

    Kook de rijst zoals je gewend bent. Helemaal niet erg als die wat eerder klaar is dan de rest. Je bakt de rijst namelijk aan het einde nog mee in de pan.

  2. 2

    Snijd de lente uitjes in fijne ringetjes, doe het witte gedeelte in een kommetje en houd het groen apart. Hak het pepertje fijn (verwijder eventueel de zaadlijsten) en voeg samen met een theelepel (rode)wijnazijn en wat peper en zout toe aan het wit van de lente uitjes.

  3. 3

    Snijd de stelen van de paksoi in stukjes van ongeveer één cm dik en snijd het blad grof in stukken. Zorg dat je pan goed heet is met een klein beetje olie en bak de stelen totdat ze wat beginnen te schroeien.

  4. 4

    Voeg het groen van de bosui en het blad van de paksoi toe aan de pan met de hoisinsaus en roer goed door. Bak dit nog 1-2 minuten.

  5. 5

    Voeg daarna de rijst en het bosui/peper mengsel toe en bak dit nog eventjes mee.

TIP:

Garneer met gefrituurde uitjes, sesam en/of furikake

Terug naar het recepten overzicht
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world