Voorjaarsstampot met raapstelen & radijs

beschrijving

Raapstelen en radijsjes zijn echte voorjaars groentes, Ze groeien als kool (het hoort ook bij de kolen familie) en kunnen prima tegen de koude nachten. Raapstelen zijn erg gezond en voedzaam ze bevatten erg veel vitaminen (o.a. A / B11 / C & K) en mineralen.

Print dit recept

Benodigdheden voor 3 personen

  • bos

    Raapstelen

  • bosje

    Radijsjes

  • 2

    verse knoflookjes

  • kilo

    kruimige aardappels

  • naar smaak

    Citroen rasp & mosterd

  • saucijsjes

Aan de slag

  1. 1

    Kook de aardappelen (geschild en in kwarten gesneden) in +/- 20 minuten gaar

  2. 2

    Bak de worstjes in boter eerst op heet vuur rondom bruin en daarna nog ongeveer 10 minuten op lager vuur.

  3. 3

    Snijd de raapstelen (inclusief de steeltjes) in stukjes en de radijs in (halve) plakjes en rasp alvast de citroen.

  4. 4

    Snijd het groen van de bosknoflook in kleine stukjes. Houd je van knoflook smaak? Dan kun je ook het wit in dunne ringen snijden. Verse knoflook is milder van smaak van de gedroogde bol. Als je het wit niet gebruikt kun je die goed bewaren voor in een ander gerecht.

  5. 5

    Giet de aardappelen af (bewaar wat kookvocht) en stamp fijn. Voeg naar wens wat boter en/of melk toe voor een smeuïge puree. Als het te droog is kun je wat kookvocht toevoegen.

  6. 6

    Meng de citroenrasp en naar smaak mosterd, zout en peper door de puree.

  7. 7

    Roer als laatste ook de raapstelen, radijs en knoflook door de stampot en laat nog eventjes afgedekt staan.

  8. 8

    Serveer samen met de saucijs, eet smakelijk!

TIP:

Ook erg lekker met een zelfgemaakte uienjus erbij!

Terug naar het recepten overzicht
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world